Halli Galli, a la recerca de les cinc fruites

Un joc d'agilitat visual i capacitat de reacció.

Administrador

Molts autors tenen el seu estil de disseny i els agrada incloure mecàniques, temàtiques o elements característics en els seus jocs. Uwe Rosenberg, autor de l’Agricola, sol incloure mecàniques relacionades amb cultivar i menjar. Els jocs d’en Friedemann Friese solen començar per la lletra F (en versió original) i són de color verd. En Haim Shafir té predilecció pels timbres i els sol incloure en els seus jocs. Ja us vàrem parlar del Speed Cups i en aquesta ocasió us parlem del Halli Galli.

Un joc ràpid i senzill

Halli Galli s’explica molt ràpidament i les partides duren molt poc. Es tracta d’un joc d’agilitat visual, agilitat de càlcul mental i capacitat de reacció. Tenim una baralla de cartes amb quatre tipus de fruites diferents. A cada carta hi ha entre una i cinc fruites del mateix tipus.

Es reparteixen totes les cartes entre els jugadors de manera equitativa i cadascú deixa el seu piló a davant seu sense mirar-lo. En el seu torn, cada jugador revelarà la carta superior de la seva pila deixant-la davant seu. D’aquesta manera tothom acabarà tenint a davant una carta. Si haguéssim de revelar una nova carta quan ja en tenim una revelada, haurem de col·locar la nova a sobre. Sempre mostrarem exactament una única carta.

El joc transcorrerà amb els jugadors mostrant cartes i en el moment en què entre les cartes visibles hi hagi exactament cinc fruites del mateix tipus tots els jugadors hauran de córrer a prémer el timbre. 

Eliminant jugadors

El jugador més ràpid s’emportarà totes les cartes que s’havien revelat prèviament sumant-les a la seva pila. A mida que es vagi jugant hi haurà jugadors que es quedaran sense poder revelar noves cartes doncs les tindran totes girades davant seu. Tot i que no podran revelar noves cartes si que poden continuar jugant prement el timbre quan sigui el moment, però si algú s’avança i s’emporta les cartes que tenien a davant hauran quedat eliminats.

El guanyador del joc serà l’últim jugador que quedi amb cartes.

Controlant la situació

Estem davant d’un joc en el que hem d’estar molt atents tant a les cartes que es treuen noves com a les cartes que ja hi havia sobre la taula. En moltes ocasions es donarà el cas que hi hagi més de cinc fruites d’un tipus sobre la taula i en tapar una carta en quedin exactament cinc. Altres vegades ens sortirà directament una carta amb cinc fruites i haurem de córrer a prémer el timbre, però és molt important no precipitar-se. Si el toquem quan no toca, haurem de donar una de les nostres cartes a cadascun dels altres jugadors amb el que ens estarem eliminant lentament nosaltres mateixos.

Un joc per a tota la família

Halli Galli és un joc molt recomanable tant per jugar en família com amb colles d’amics. Les partides seran més o menys ràpides depenent del vostre nivell i en poc temps tots podreu competir d’igual a igual.

Halli Galli

Nº de jugadors: 2-6
Edat: 6+
PVP: 18 €
Editorial: Mercurio Distribuciones
Autor: Haim Shafir
Disponible per provar a Via Lúdica.