Presentació prototip: ICTIO l'aventura aquàtica

07/26/2018 05:00 p.m. to 07/26/2018 08:00 p.m.

Via Lúdica
Salt (Girona), Espanya

ICTIO

L'aventura aquàtica

Descobreix l’increïble món dels peixos que viuen als nostres ecosistemes aquàtics

El joc de cartes “ICTIO” ha estat desenvolupat per científics capdavanters en ecologia de peixos amb l’objectiu de fer arribar a tothom el coneixement sobre els peixos que habiten als ecosistemes aquàtics continentals (rius, llacs, estanys, aiguamolls...) de Catalunya, la seva importància en el funcionament ecosistèmic i les problemàtiques que els afecten per contribuir així a la seva conservació.
Actualment, els ecosistemes aquàtics continentals es troben afectats per una gran multitud d’alteracions humanes com preses, canalitzacions, extraccions d’aigua, abocament d’aigües residuals o introducció d’espècies exòtiques, entre d’altres. Aquestes alteracions degraden els ecosistemes aquàtics, amenacen la seva biodiversitat i condicionen el seu funcionament. En conseqüència, també es troben afectats els serveis ecosistèmics que ens ofereixen, com autodepuració de l’aigua, lleure, pesca, cicle de la matèria i molts altres, de manera que ens acaben
afectant a nosaltres mateixos.
El joc conté 53 cartes d’espècies de peixos continentals, de les quals 29 són autòctones de Catalunya, incloent-hi 2 regionalment extingides i 6 que han estat translocades, i 24 són les exòtiques més importants.

Objectius pedagògics

Diversos estudis científics han demostrat que els jocs de taula representen un recurs educatiu molt important perquè ofereixen molts beneficis en coneixement, desenvolupament mental i valors. El joc de cartes “ICTIO” és una eina estimulant i motivadora que implica una participació activa i afavoreix l'aprenentatge de manera molt activa. Fomenta l'atenció, la concentració, la memòria visual, la capacitat de deducció, la lògica, l'enginy, la velocitat de reacció, la curiositat, la creativitat, la tolerància a la frustració, la paciència, el treball en equip, les relacions socials, el respecte, la comprensió, les emocions, el desenvolupament emocional i moltes altres qualitats positives.
Amb “ICTIO” aprendràs fàcilment quines són les espècies de peixos dels ecosistemes aquàtics continentals de Catalunya, les seves característiques, distribució, ecologia, estat de conservació i les problemàtiques que les afecten.

Dijous 26 de juliol

Hora inici: 17:00 h

Activitat gratuïta a càrrec dels seus autors.

Durant tota la tarda es faran partides de demostració del joc.

On

Via Lúdica
Carrer Pere Coll i Güitó 14
    17190 Salt (Girona)
    Espanya
972982540
info@vialudica.com

Quan

De 07/26/2018 05:00 p.m.
Fins 07/26/2018 08:00 p.m.

Organitzador

Via Lúdica
972982540
info@vialudica.com

Xarxes socials

Participa a Twitter

Descobreix que es diu sobre aquesta activitat, i uneix-te.

Utilitza aquest hashtag: #vialudica

Subscriu-te a la nostra Newsletter!

La millor manera d'estar al dia de les novetats i activitats de Via Lúdica