Bases dels tornejos de Timeline de Via Lúdica

1. Joc

Els tornejos de Timeline de Via Lúdica es realitzaran sempre amb totes les versions de Timeline:

 • Timeline inventos
 • Timeline eventos
 • Timeline multitemático
 • Timeline música y cine
 • Timeline ciència y descubrimientos

2. Format del torneig

El tornejos consistiran en tres rondes classificatòries i una ronda final. Cap ronda comptarà amb límit de temps.

L'organització es reserva el dret d’ampliar el nombre de rondes o d’eliminar la ronda final si ho considera adient pel número de participants.

2.1. Inscripcions

Les inscripcions es realitzaran sempre a través del nostre e-mail info@vialudica.com, a la mateixa botiga o per telèfon. No s’acceptarà cap inscripció per cap altra via.

La inscripció no és ferma fins el pagament de la mateixa i queda anul·lada en cas d’incompareixença a l’inici del torneig.

En cas d’anul·lació d’una inscripció, només es reemborsarà si l’anul·lació té lloc 48 hores abans de l’inici del torneig.

3. Rondes classificatòries

Les rondes classificatòries no tindran límit de temps. A cada ronda es jugarà una partida a cada versió de Timeline.

3.1. Jugadors per taula

Es dividirà els jugadors en diferents taules per cada ronda en funció del número de participants:

 • 2 – 5 jugadors: Una única taula amb tots els jugadors
 • 6 – 15 jugadors: Un mínim de tres jugadors per taula
 • 16+: 4 rondes Un mínim de 4 jugadors per taula

L’assignació de taules per a la primera ronda es farà de forma completament aleatòria.

3.2. Puntuació

Després de cada ronda, cada jugador anotarà el número de partides que ha guanyat i el número de cartes que li han quedat a la mà a cada partida.

3.3 Pas a la següent ronda

Després de cada ronda els jugadors seran classificats de la següent forma:

 • En primer lloc en funció del número de victòries aconseguit.
 • En segon lloc en funció de la suma total de punts de cartes que li han quedat en mà. Com més baix el número millor la classificació.
 • En cas d’empat entre els dos factors, els jugadors empatats es classificaran de forma aleatòria.

La taula en la que cada participant jugarà la següent ronda ve determinada per la seva posició en la classificació general. Els millor classificats jugaran a la primera taula, els següents a la segona i així successivament.

4. Final

Desprès de les rondes classificatòries es jugarà una ronda final sense límit de temps.

El número de jugadors que jugarà la ronda final dependrà del número de jugadors per taula que hi hagi hagut durant el torneig. Si s’ha jugat amb 3 jugadors per taula, la final serà de 3 jugadors. Si s’ha jugat amb 4, la final serà de 4 i així successivament.

El guanyador del torneig serà qui aconsegueixi el màxim de victòries durant la partida final. La resta de jugadors quedaran classificats en funció del número de victòries que hagin aconseguit durant la final. En cas d’empat a número punts es recorrerà a la classificació prèvia a la final per desempatar.

Exemple: Si dos jugadors han empatat en segona posició amb una victòria i a la classificació prèvia a la final un ocupava la segona posició i l’altre la tercera, quedaran segon i tercer respectivament.

5. Premis

La recaptació dels tornejos de Via Lúdica es repartirà  de forma íntegra entre els guanyadors en forma de xec botiga.

6. Etiqueta

Via Lúdica es reserva el dret d'admissió  en tots els seus tornejos.

6.1. Interpretació de components i regles

Les partides dels tornejos de Ricochet Robots es jugaran sempre segons les normes oficials del joc més actuals. Durant el torneig qualsevol disputa en quant a normes es saldarà segons el que disposi aquest document.

L'organització és l’autoritat definitiva en el que respecta a les interpretacions de les normes.

6.2. Conducta poc esportiva

Els jugadors s’han de comportar de forma respectuosa i madura tant amb els participants en el torneig com amb la resta d’usuaris de Via Lúdica.

Via Lúdica  té plena potestat per expulsar del torneig a jugadors amb conductes poc esportives.

La confabulació entre jugadors per manipular les puntuacions queda terminantment prohibida. L’intent per part de jugadors de pactar un resultat per aconseguir un benefici resultarà en l’expulsió immediata del torneig.

7. Aclariment de normes

Quan un jugador col·loca una carta erròniament, la carta es descarta i el jugador en roba una de nova per substituir-la. En cap cas la carta es recol·loca en la seva posició correcta.

Només un jugador pot ser declarat vencedor d’una partida. Si acaba una ronda de joc i més d’un jugador ha aconseguit col·locar totes les seves cartes a la línia temporal, s’inicia una fase de desempat. Cada jugador roba una carta i per ordre de joc la d’intentar col·locar. Aquest procés es repeteix fins que un jugador la col·loqui correctament i l’altre falli.