Recomanacío: Ricochet Robots

Recomanat per en Dani Asenjo

Nom i edat?

Dani Asenjo. 37 anys.

Per què el recomanes?

Visualment és molt agradable, és fàcil de preparar i  com els grans jocs les regles són molt simples, però que donen molt de joc (cada jugada un robot ha d’anar a un destí, s’ha de trobar el camí més òptim perquè hi arribi movent els robots fent-los rebotar). A més,  conté aquell factor de “pique personal” en que a vegades tot i acabar-se el temps demanes al jugador que ha trobat la ruta més òptima una mica més de temps per veure si l’acabes trobant encara que ja tinguis aquell punt perdut.

A qui li recomanes?

Es podria classificar com un joc tipus “puzzle”, així que li recomanaria a tots aquells que els hi agraden els passatemps dels diaris, els que de petits gaudien resolent laberints, els que han gaudit  amb el Rush Hour (aquell joc solitari de moure cotxes per trobar la sortida) i similars. Una partida dura uns 20-30 minuts i es pot fer servir de  filler perfecte mentre esperes a que arribi algú (i sempre es pot afegir un jugador a mitja partida sense problemes). També hi ha una forma de jugar “en solitari” que per principiants es interessant. 

Amb qui jugues habitualment?

S’ha convertit en el joc que més jugo amb la meva dona quan només som dos, tenim un nivell similar i les partides són molt igualades. Sovint s’afegeix el nostre fill gran (8 anys)  al que li adaptem una mica les regles per jugar tots tres (si ell empata en moviments s’emporta el punt encara que no hagi sigut el primer  o bé fem que  els seus punts valen doble). Amb amics sempre que podem hi mirem de fer una partida.

Les jugades més complicades, a partir de quin número de moviments mínim et semblen acceptables?

Quan només un dels jugadors ha pogut trobar un número de moviments… a mi em sembla acceptable i digne d’admiració encara que siguin 50 moviments i mogui els 5 robots. Tot i que al voltant de 8-12 moviments sembla que gairebé sempre es pot trobar un camí...

Vols fer una recomanació d'un joc?

Contacta amb nosaltres i fes-nos saber la teva proposta.

Contacte

6 motius que fan del Ricochet Robots un joc molt especial

Un joc per posar a prova el teu pensament lògic-matemàtic

Contacte