4 jocs de cartes de partides ràpides

Jocs ideals per viatjar

Catan, Carcassonne, Dominion, Colt Express són jocs que ens encanten i que no ens cansem de jugar, però no sempre tenim ni el temps ni l’espai necessari per jugar-los.  Són jocs d’una durada que no sol baixar de la mitja hora i que a més solen necessitar força espai a la taula per poder-los jugar de forma còmode.  Per aquest motiu us proposem quatre jocs de cartes de partides ràpides que són ideals per emportar-se de viatge. 

Sushi Go!

Un petit joc de cartes delicioses.

Sushi Go! és un joc de fer combinacions de cartes de sushi. Jugarem un seguit de torns en els quals anirem jugant les cartes intentant aconseguir el màxim de punts. El joc es desenvolupa fent servir la mecànica de “draft”. Comencem amb un determinat número de cartes a la mà que ve donat pel número de jugadors. Tothom a la vegada tria quina carta voldrà jugar aquell torn i la deixa cap per avall davant seu. En el moment que tothom s’ha decidit per una carta, cada jugador li dóna la volta i la deixa a davant seu visible per a tots els jugadors. Les cartes que no hem jugat i que ens han quedat a la mà, les passem al jugador de l’esquerra. D’aquesta manera nosaltres rebem les cartes del jugador de la nostra dreta i tornem a triar quina carta volem jugar. Amb aquest sistema de joc anirem veient les cartes que van jugant els nostres rivals i haurem de decidir quines cartes juguem i quines cartes els hi passem.

Un cop s’han jugat totes les cartes es passa a puntuar la ronda. Hi ha cartes que ens donaran punts directes i d’altres que només ens donaran punts si n’hem acumulat una determinada quantitat. Després de puntuar la ronda retirem totes les cartes que s’han jugat a excepció dels púdings, que puntuen només al final de la partida, i comencem una nova ronda passant les cartes en la direcció contrària. Després de la tercera ronda fem el recompte final i puntuem els púdings. El jugador amb més púdings s’emporta sis punts i el jugador que en té menys en perd sis.

Un joc de cartes molt ràpid i dinàmic que s’aprèn molt ràpidament.

Sushi Go

Sushi Go!

Nº de jugadors: 2-5
Edat: 8+
PVP: 10 €
Editorial: Devir
Autor: Phil Walker Harding
Disponible per provar a Via Lúdica

La Polilla Tramposa

Un joc de fer trampes.

La Polilla Tramposa és un joc de cartes de funcionament molt senzill. Comencem amb vuit cartes a la mà i guanya el primer en quedar-se sense cartes. Quan és el nostre torn haurem de jugar una de les cartes de la nostra mà sobre la pila de cartes del centre de la taula. La carta que juguem sempre haurà de ser un número superior o inferior al de la carta de sobre de la pila. Si per exemple hi ha un tres només podrem jugar o un dos o un quatre. Algunes de les cartes que jugarem tindran efectes especials. Tenim la formiga que fa robar cartes als altres jugadors, el mosquit que ens fa anar a picar sobre la pila de cartes i que penalitza al més lent, l’aranya que ens permet donar-li cartes a un altre jugador i la panerola que deixarà jugar una carta extra al jugador més ràpid. Però la carta que li dóna nom al joc és l’arna i aquesta no la podrem jugar. Haurem de fer trampes per desfer-nos d’ella.

La Polilla Tramposa és un joc que ens permet fer trampes. Un jugador assumeix el paper de vigilant i és el que s’encarrega d’intentar evitar que la resta de jugadors facin trampes. Aquest és l’únic jugador que no pot fer trampes, però a canvi pot jugar l’arna com a carta normal.

Per fer trampes hem de seguir unes normes. Només podem desfer-nos de les cartes d’una en una, una mà amb les cartes sempre ha de ser visible sobre la taula i la última carta que l’hem de jugar de manera legal. Si el vigilant enganxa a algú fent trampes (o creu que ha enganxat a algú) llavors el pot acusar. El jugador ha de ser honest i reconèixer si estava fent trampes o no. Si l’acusació era certa, el jugador enganxat recull la carta, el vigilant li dóna una carta de la seva mà i passa a ser el nou vigilant. Si l’acusació era falsa el vigilant roba una carta com a penalització. Mentre es resol una acusació no es poden fer trampes.

En aquest joc les rialles estan garantides. Per fer trampes el límit és la nostra imaginació. Quan juguem cartes de forma legal, podem mirar de colar-ne una enganxada a sota, podem llençar les cartes al terra quan el vigilant no mira, ficar-nos-les a la màniga, posar-li a la mà a un altre jugador... Com més original més divertit!

La Polilla Tramposa

La Polilla Tramposa

Nº de jugadors: 3-5
Edat: 7+
PVP: 12 €
Editorial: Devir
Autor: Emely i Lukas Brand
Disponible per provar a Via Lúdica.

Gobb'it

Lluita per sobreviure!

Gobb’it és un joc de velocitat. Tenim una baralla de cartes on trobem mosques, camaleons, serps i goril·les en tres colors diferents. Entre aquests animals s’estableix una cadena alimentària. El goril·la mata a tots els animals del seu mateix color. La serp menja camaleons del seu color, però no mosques. El camaleó menja mosques del seu color. Les mosques són devorades i esclafades.

Es reparteixen totes les cartes entre els jugadors de forma que tots tinguin més o menys la mateixa quantitat. Llavors, per torns, els jugadors aniran revelant la carta superior de la seva pila de cartes, formant una nova pila d’animals davant seu, i és quan haurem d’estar més atents. Si un cop hem revelat la nostra carta veiem que algun altre jugador té a davant una carta d’animal que podem matar o devorar, haurem d’intentar posar la mà a sobre de la pila de cartes d’animals d’aquell jugador. L’altre jugador haurà d’intentar defensar-se tapant amb la mà la seva pròpia pila de cartes. Si el defensor aconsegueix tapar les cartes abans que l’agressor, llavors recupera totes les cartes de la seva pila d’animals tornant-les al fons de la seva pila de cartes. Si és l’agressor el que és més ràpid i devora els seus animals, llavors és aquest qui s’emporta les cartes i les afegeix al fons de la seva pila. Si l’agressor estava intentant matar les cartes no van a cap pila si no que es descarten. El guanyador és l’últim jugador que conservi cartes.

Es tracta d’un joc molt ràpid que posarà a prova els nostres reflexes. Jugador més avançats intentaran enganyar-nos fent fintes, doncs si ataquem o defensem quan no és el moment perdrem tota la nostra pila de cartes d’animals.

Gobb'it

Gobb'it

Nº de jugadors: 3-8
Edat: 8+
PVP: 11,95 €
Editorial: Morapiaf
Autor:  Jean-Baptiste Fremaux, Thomas Luzurier, Paul-Adrien Tournier
Disponible per provar a Via Lúdica

¡No gracias!

Gestiona les teves monedes i emporta’t les millors cartes.

No gracias! és un joc de mecànica molt simple. Tenim una baralla de cartes numerades del 3 al 35 i 55 monedes. Cada jugador comença amb onze monedes a la mà i cap carta davant seu. Es revela la primera carta de la pila i el jugador inicial ha de decidir si es vol quedar la carta o prefereix passar. Si es queda la carta simplement la posa a davant seu i es treu la següent carta. Llavors ha de tornar a decidir si la vol o si passa.

En canvi, per passar, ha de posar una moneda de la seva mà (que ha de mantenir ocultes) a sobre de la carta. Llavors és el torn del següent jugador que ha de tornar a prendre la mateixa decisió: quedar-se la carta o passar. Si un jugador passa amb monedes sobre una carta, també se les emporta. Si algú no té monedes en el seu torn, estarà obligat a quedar-se la carta.

Les cartes que ens emportem les anirem deixant davant nostre i anirem sumant els punts que ens donen. El guanyador de la partida serà el jugador que tingui menys punts al final. Les monedes que conservem al final a la mà ens resten punts. Cada cop que agafem una carta ens afegeix punts, però si les aconseguim encadenar de forma consecutiva, llavors només sumem els punts de la carta més baixa. Si per exemple tenim un 10 i 12, vol dir que tenim un total de 22 punts, però si aconseguim agafar també el número 11, passarem a tenir només 10 punts. Però encadenar cartes no és tant fàcil com pot semblar, doncs al principi de la partida es retiren nou cartes a l’atzar de la baralla sense que les veiem. D’aquesta manera no podem saber si la carta que ens fa falta hi és a la baralla o no.

En el ¡No gracias! podem jugar de forma conservadora o arriscada. Podem intentar agafar només cartes baixes o agafar cartes altes carregades de monedes. Ens podem arriscar a quedar-nos amb moltes cartes per encadenar-les a la baixa, podem robar les cartes que necessiten als altres jugadors perquè no puguin guanyar o suggerir a altres jugadors que els interessa fer-ho a ells.

No gracias

¡No gracias!

Nº de jugadors: 3-5
Edat: 8+
PVP: 9,95 €
Editorial: Morapiaf
Autor: Thorsten Gimmler
Disponible per provar a Via Lúdica

Comprar ¡No Gracias!