El Favor del Faraón, guanyant influència a base de daus

El joc de daus ambientat en l'antic Egipte

El Favor del Faraón és l’últim joc de Tom Lehmann, l’autor del genial Race for the Galaxy (Galaxia en la seva edició en castellà). En aquesta ocasió es tracta d’un joc de daus ambientat en l’antic Egipte. L’objectiu del joc és aconseguir guanyar influència dins de la societat per aconseguir guanyar el favor del faraó al final del joc.

Una disposició molt variable

Tots els jugadors comencen amb tres daus vermells i fitxes de bonificació en funció de la seva posició inicial. El jugador inicial no en rep cap, el segon en rep una, el tercer dues i el quart tres. D’aquesta manera es busca equilibrar l’avantatge que pogués tenir el jugador inicial. Llavors es col·loquen a la taula les barres de nivells que ens indicaran quants daus i en quines combinacions necessitarem per aconseguir les diferents llosetes que farem servir durant la partida.

El manual del joc recomana una disposició per a la primera partida, però a partir d’aquí es pot muntar el joc de forma completament aleatòria. Dues partides poden acabar essent completament diferents.

El Favor del Faraón

Una mecànica basada en daus

La mecànica del joc és molt simple. En el teu torn llances tots els daus que tinguessis (al principi del joc seran sempre tres) i avaluant el resultat pots decidir si vols gastar alguna fitxa de bonificació. Aquestes serveixen per augmentar en un punt el valor d’un dau o directament per rellançar-lo. Un cop modificats els daus has de decidir amb quins daus et vols quedar i els deixaràs fixats a la teva piràmide. Sempre mínim s’ha de fixar un dau.

Fixats els daus, pots rellançar els daus que encara no han estat fixats i mínim n’hauràs de fixar un. Aquesta mecànica es repetirà fins que hagis fixat tots els daus. Llavors podràs reclamar una nova lloseta de recompensa.

El Favor del Faraón dados

Ascendint dins de la societat

Sobre cada lloseta podem veure quants daus necessitem per reclamar-la i quina combinació hem d’aconseguir fer amb els daus. Com que al principi del joc només disposem de tres daus n’haurem de reclamar una d’aquest primer nivell. Les combinacions que ens poden demanar poden ser fer un trio, una parella, tots els nombres parells, tots els nombres senars... Un cop en reclamem una la deixarem davant nostres i serà el torn del jugador de la nostra esquerra. En aquest punt ja podem retirar tots els daus que haguéssim fixat.

Les llosetes que anem guanyant ens donaran diferents avantatges. Podem obtenir més daus vermells, daus especials de diferents colors, bonificacions o poders que ens permetin modificar els daus que llancem per així poder controlar els resultats que obtenim.

Un cop haguem obtingut un dau extra ja podrem començar a plantejar obtenir una lloseta que ens demani quatre daus. En general com més alt és el preu d’una lloseta més potent és el seu efecte.

El Favor del Faraón despliegue

El favor de la reina

La reina és l’única lloseta que sempre estarà a totes les partides i sempre serà necessari obtenir set daus amb el mateix resultat per poder-la reclamar. En el moment que un jugador ho faci s’obrirà una última ronda per tothom on cada jugador obtindrà un dau extra (excepte el jugador que ha reclamant la reina que podrà fer servir el seu efecte). En aquesta ronda final, el jugador que obtingui el major número de daus amb el mateix valor serà el que es farà amb el favor del faraó i s’emportarà la victòria. 

El Favor del Faraón

Nº de jugadors: 2-4
Edat: 13+
PVP: 54,95 €
Editorial: Viravi
Autor: Tom Lehmann
Disponible per provar a Via Lúdica.