Star Wars Destiny

El joc de cartes i daus ambientat en l'univers Star wars

A finals del 2016 va sortir a la venta Star Wars Destiny, un nou joc de cartes amb daus amb un format diferent al que Fantasy Flight Games ens té acostumats. En comptes de fer servir la seva marca Living Card Game (en la que sempre que hi ha una expansió tot el contingut de la mateixa es compra en un pack) van apostar pel sistema col·leccionable. Van presentar un pack d’inici del costat lluminós, un del costat fosc i sobres de l’expansió anomenada Despertares. L’èxit en el seu llançament va ser tan espectacular que els sobres es van esgotar en qüestió de dies.

Aprofitant el dia d’Star Wars (4 de maig) Fantasy Flight Games ens porta la segona col·lecció de sobres: Espíritu de la Rebelión.

Star Wars Destiny

Què es Star Wars Destiny?

Destiny ens proposa un estil de joc nou i innovador que combina cartes i daus. A priori algú podria pensar que estem davant un Dice Masters de Star Wars, però a la pràctica són dos jocs completament diferents.

Cada jugador ha de formar el seu equip amb personatges disposant de 30 punts per fer-ho. En funció del cost de cada personatge en podrem posar d’1 a 3 en el nostre equip. A part també s’ha de crear una baralla amb exactament 30 cartes i ha de triar una carta del tipus camp de batalla.

A l’hora de triar tant personatges com cartes per a la baralla s’ha d’escollir entre el bàndol lluminós (herois) o fosc (malvats). Les cartes i personatges d’aquestes dues faccions no es poden barrejar.

Les cartes de personatges sempre tindran daus associats a elles i en funció de si fa servir un o dos daus tindrà un cost en punts o un altre. En canvi les cartes de la baralla hi trobem esdeveniments, suports i millores i no totes aquestes tindran daus associats. 

Star Wars Destiny

Com s'hi juga?

Gran part de l’èxit del joc ve donada degut a la senzillesa de les seves normes. Els jugadors aniran alternant-se els torns realitzant cada cop una acció de les disponibles que són les següents:

 • Jugar una carta de la mà: Es paga el cost en recursos de la carta i si és un esdeveniment es resol el seu efecte. Si és una millora es vincula a un personatge i si és un suport es posa davant teu. Els esdeveniments no tenen daus associats.
 • Activar un personatge o un suport: S’esgota la carta (es gira 90º) i es llancen tots els daus que hi tingues associats. En el cas d’un personatge amb millores també es llancen els daus corresponents a les millores.
 • Resoldre els teus daus: Cada cara d’un dau pot tenir símbols diferents que produeixen efectes diferents. A l’hora de resoldre daus has de triar un símbol i resoldre tots els daus que estiguin mostrant-lo. Entre els símbols trobem:
  • Dany cos a cos. Infligir la quantitat de mal especificada a un personatge.
  • Dany a distància. Infligir la quantitat de mal especificada a un personatge.
  • Escut: Entregar a un personatge la quantitat d’escuts especificada.
  • Recurs: Rebre aquella quantitat de recursos.
  • Interferir: L’adversari perd aquella quantitat de recursos.
  • Descartar: Descartar de la mà a l’atzar la quantitat de cartes especificada del rival.
  • Concentració: Permet triar la cara de la quantitat de daus especificada.
  • Especial: Activa l’habilitat especial en la carta d’aquell mateix dau.
  • Cara buida: No té cap efecte.
 • Descartar una carta per tornar a llençar els teus daus: Es descarta una carta de la mà i es poden rellançar tots els daus que es vulguin.
 • Utilitzar l’acció d’una carta: Es segueixen les instruccions detallades a la carta.
 • Reclamar el camp de batalla: Només ho pot fer un jugador cada torn. Es pot utilitzar immediatament la seva acció, però el jugador que l’ha reclamat ja no pot jugar més durant aquell torn. Serà el següent jugador inicial.

Si no es vol realitzar cap acció sempre es té l’opció de passar. El torn s’acaba quan ambdós jugadors passen consecutivament.

Un jugador guanya la partida quan ha derrotat a tots els personatges del seu rival o la perd quan no li queden cartes ni a la seva baralla ni a la seva mà al final d’un torn.

Star Wars Destiny

Un sistema dinàmic

Un dels punts forts del joc és precisament el dinamisme de les seves partides. Al final de cada torn es guanyen dos recursos que sempre ajuden a accelerar el joc i a més es poden descartar totes les cartes que es vulguin abans de tornar a robar fins a tenir cinc cartes a la mà. Així en aquest joc no és necessari establir un motor de robar de cartes, però a l’hora s’ha de vigilar perquè si es fa rotar la baralla massa ràpid es pot perdre per quedar-se sense cartes. 

Star Wars Destiny

És Star Wars

Sense cap mena de dubte uns dels principals atractius d’aquest joc és que està ambientat en l’univers de Star Wars. Luke Skywalker, Darth Vader, Han Solo, la Princesa Leia... són personatges que formen part de la cultura popular i que són molt estimats. A més aquesta nova expansió ens presenta als personatges coneguts a Rogue One com Jyn Erso, Chirrut Îmwe, Baze Malbus, el Director Krennic o el Soldat de la Mort i també fa acte de presència un dels personatges més icònics i poderosos de tota la saga: l’emperador Palpatine.

Star Wars Destiny

Star Wars Destiny

Nº de jugadors: 2
Edat: 10+
PVP caixa d'inici: 14,95 €
PVP sobre expansió: 3 €
Editorial: Fantasy Flight Games
Autors: Lukas Litzsinger i Corey Konieczka
Disponible per provar a Via Lúdica.